Olvassal el mások véleményét és ajánlását programjainkról

Referenciák

A Törteli Stabilizáló Mozgás Program (rövidítve: TSMP) egy hiánypótló fejlesztési forma. Olyan testrészeket fejleszt, amelyet az edzők és testnevelők rendre elhanyagolnak. A program főképpen stabilitást, biztonságot adó talajgyakorlatokból áll.

Ma is tanítok testnevelést a többségi, integráló és speciális módszertani általános és szakképző iskolákban. Tekintse meg változatos, minden korosztály számára egyedi mozgásprogramjainkat!

Várom Önt is a fejlesztő óráinkon!

Kis tanítványaim szülei mondták

Erika: megszerettem a judót, szeretem Zolit
Dia: jók a harcművészetek, önvédelmet tanulunk, békések leszünk
Terka: izgalmas, érdekes vagány sportot tanulhatok.
Bence: szeretek küzdeni, ügyes Zoli bácsi, mindig van új feladat.
Levente: jók a feladatok, erősebb leszek, öröm itt lenni.
Attila: hasznosan telik az idő, erősebb ügyesebb lettem és fogytam is.
Speciális Bentlakásos Intézmény Tordas
speciális sportolók
Lányom 12 éves magasan funkcionáló autista. Zoli bácsi egyik csoportjába jár már lassan 2 éve. Nagyon szereti, mert az egyértelmű utasítások amiket kap megkönnyítik számára az edzések menetét. Zoli bácsi dicséretei pedig az egekbe röpítik. A fizikai fejlődésről még szót sem ejtettem. Állóképessége javult, izmosodott, formálódott. Köszönjük Zoli bácsi! 😊
Anita | Balatonendréd
gyógypedagógus, édesanya
Marci kisagyi sorvadással született. sok féle fejlesztésen vett részt. Jelenleg az egyik fejlesztés a Törteli stabilizáló mozgás program. Marci megszerette Zoli bácsit is és a programot is. Az elmúlt hónapokban sokat fejlődött, izmai megerősödtek, tartása sokat javult. Lépésről lépésre haladunk. Nagy élmény a fejlesztés.
Fruzsina | Budapest
édesanya
Kisfiam szeretett járni Zoli bácsihoz edzésre. Társaival élvezték a kemény de nagyon élvezetes hasznos edzéseket. Izmos lett, és fegyelmet és kitartást is tanult.
Dorottya | Mór
Krisztián édesanyja
Zoli "bácsi" egy agilis, célorientált edző. A gyerekek egyenlő bánásmódban részesülnek, nem kivételez. Kemény edzéseket tart, ami elengedhetetlen a fejlődéshez. Fiam véleménye, hogy Zoli bácsi szigorú, de kedves, és vicces.
Kadlicskó Mariann | Siófok
Hunor édesanyja
7 éves kisfiam már régóta szeretett volna kipróbálni valamilyen küzdősportot és azzal hogy Tabon indult judo edzés, erre lehetőség nyílt. Zoli bácsit nagyon szereti, mindig örömmel megy az edzésre. Számomra pedig nagyon fontos, hogy a sporttal fegyelmet, kitartást, alázatot tanul, valamint megtanul méltósággal nyerni és veszíteni.
Dorisz | Tab
édesanya
Mindkét fiam szeretett Zoli edzéseire járni, mert vidáman teltek az órák és amellett, hogy mozogtak a fiúk, a figyelmük is sokat javult. Szigor és kedvesség együtt jelenik meg az edzéseken. Változatos feladatsorok elvégzése jó hangulatban történik. Számomra ez a módszer, leghatékonyabb! Pozitív visszajelzésekkel erősíti a gyerekek önbizalmát és a jól összeállított feladatsorokkal kivételes módon erősíti az izomzatukat. A judo javítja a mozgást, Zoli pedig tanulóit a helyes gondolkodás és viselkedés útjára tereli.
Lilla | Balatonendréd
Gyógypedagógiai asszisztens hallgató
Edzőként határozott, szigorú, megkövetelted mindig a tanultakat de mellette meg jó humorú vicces vagy szereted a gyerekeket!!
Edit | Mór
Dominik édesanyja
Ádi fiam az általános iskolában , szakkör keretében ismerkedett meg a Judó alapjaival. Hamar kiderült, hogy tehetséges, elkezdett edzésekre járni. A Judó hatására, összeszedettebb lett, tanulmányi átlaga javult, jó hatással volt rá. Zoli bácsi mint edző, szigorú volt, időnként "hangos" ☺️, de a gyerekek szerették. "Vicces Zoli bácsinak hívták". Egy sérülést követően Ádi abba hagyta a Judót, jelenleg versenyhorgász. Ölelünk Zoli, sok sikert kívánunk a munkádhoz!
Ica | Székesfehérvár
Ádi édesanyja
A fiam edzője volt Zoli! Nagyon szeretett járni az edzésekre, mert Zoli tartalmas órákat töltött a gyerekekkel! Megtanította őket az önfegyelemre, a küzdésre és emellett még ahumor érzéke is feldobta az edzéseket. Nagyon sok versenyre vitte a tanítványokat, ahonnan a fiam mindig boldogan távozott ezüst vagy arany éremmel! Nagyon sajnáljuk, hogy már nem tud járni a fiam (egyéb okok miatt) az edzésekre, azóta is emlegeti és az érmek kivannak akasztva a szobája falára mint büszkeségei 🙂
Kati | Székesfehérvár
Botond anyukája
Lányom 12 éves magasan funkcionáló autista. Zoli bácsi egyik csoportjába jár már lassan 2 éve. Nagyon szereti, mert az egyértelmű utasítások amiket kap megkönnyítik számára az edzések menetét. Zoli bácsi dicséretei pedig az egekbe röpítik. A fizikai fejlődésről még szót sem ejtettem. Állóképessége javult, izmosodott, formálódott. Köszönjük Zoli bácsi!😊
Anita | Balatonendréd
gyógypedagógus, édesanya
Törteli Zoltán edzővel, és az általa kidolgozott és alkalmazott mozgás program módszerrel ép értelmű autizmussal élő kislányom lévén, Érden ismerkedtünk meg. Gyermekkora óta kislányommal mindenféle mozgásterápiát, -az adott gyermekkori korszak szerint- végigcsináltunk. 9 éves korra, viszont maradt az úszás, és a Törteli-Mozgás program, mint testedzés, és azon felül, szellemi edzés is. Testedzés: azért, mert 30-40 perces foglalkozás után, a gyermek fölösleges energiái elfogynak, hiszen, lefárad. Ennek foka az izzadsággal is mérhető. Dühkitörés is csökken. Hogy mennyire alaposan felépített a Törteli-Mozgás program azt az is mutatja, hogy izomláz nem jelentkezett dacára annak, hogy lassan 1 éve, heti rendszerességgel, még a nyári szünetben is tornázik a kislányom Zolival heti 1x, illetve az adott gyakorlat-sorokat, heti 2x még minimum elengedhetetlen otthon gyakorolni. A Mozgás program alkalmaival, havonta kéthavonta, mindig valami előrelépés vehető észre, pl. javul az egyensúly, erősödnek a kéz, láb és hátizmok, kevésbé fáradékonyabb a gyerek. Nem beszélve arról, hogy kiváló lehetőség azoknak az SNI-s, autista vagy ADHD-s gyerekeknek, hogy megalapozzák azt, hogy később akár egy judo vagy bármilyen sportágat is választanak, az alapvető testi fizikai és szellemi adottságok megalapozásra kerülnek. Szellemi edzés: azért, mert a 30-40 perces torna nemcsak fizikai fejlődést eredményez, hanem: - türelmet, kitartást, odafigyelést, koncentráció képességet a tanulásban, - a mozgás program megszokott gyakorlatai, és ráépítve, elővezetve az új gyakorlatokat, mind egy-egy folyamat része, ami autizmus esetén azért is fontos, mert kiszámítható a gyerek számára, hogy melyik, gyakorlatsor, miután következik, - figyelem megtartással, a tanulásban eredményesebb a gyerek, és ezt Ő maga is sikerként éli meg, ami a nehézségek esetén is több önbizalmat ad számára, - amit még fontosnak tartok, és ezt nyilván a jelenleg 3. osztályfokának normál tanrenddel tanuló autizmussal élő gyerekemen még nem tudom annyira lemérni, hiszen még nincs annyi lexikális tanulnivaló, tehát azt várom el a tornától, hogy ha folyamatában megerősítsük a testet, és a agyat, akkor később, amikor sok-sok türelem kellene a tanuláshoz, (ami valljuk be autizmus esetén ritka), gyorsabban fog menni a tanulás, tehát viszonylag kevesebb ráfordított idővel, ugyanazt a tanulmányi eredményt el lehet érni. Nem utolsó sorban, Törteli Zoli bácsi, egy olyan fantasztikus személyiség, aki habár következetes a munkában, de mégis rajong érte a kislányom, és nagyon nagy értékkel bír, ha Zoli bácsi megdicséri a kislányt az adott napi elvégzett teljesítményért.
Zsuzsa | Érd
Viola édesanyja
Bálint lassan 8 éves, 2. osztályos kisfiú. Bálint nehezen illeszkedett be az iskolába. Szeret középpontban lenni, nehezen fogadja az irányítást, nem tartotta be a szabályokat. Ezért döntöttünk amellett, hogy beíratjuk Zoli bácsihoz judora. A cél az volt, hogy Bálint anélkül tudjon beilleszkedni, hogy az lelkileg bármiféle sérülést okozna. Zoli bácsi határozott, olykor hangos, de nagyon melegszívű oktató akit a gyerekek nagyon hamar elfogadnak. A módszere nagyban segített Bálintnak a változásban. Bizonyára hosszú út áll még előttünk, de nagyon jó úton haladunk. Hála Zoli bácsi módszerének. Balázs szintén 8 éves. Viszont Ő első osztályos mivel SNI-s. Makacs, sokat tombol, nem fogad el szinte senkit. Viszont akit igen azt nagyon szívébe zárja. Nem érti és ezáltal nem is fogadja el a szabályokat, azok betartására képtelen. Mióta elkezdte a judot, már képes a csapatjátékra. Van önkontrollja ami a judo, a birkózás során alakult ki. Vigyáz a másikra, hogy ne okozzon sérülést. Meglepő módon nagyon hamar magáévá tette ezt a sportot. Ennek is köszönhetően végre tud csapatban dolgozni, sokkal fegyelmezettebb. Természetesen még sokat kell fejlődnie, de ha Zoli bácsi sokáig velünk marad akkor nem aggódok a sikeren. Zoli bácsi nem csak fegyelmez, de sok esetben olyan is mint egy szülő, meghallgatja a gyerekeket, illetve a szülőket is. És mindig mindenben támogatást nyújt. Órái nyitottak, így a szülők saját szemükkel láthatják a fejlődést gyermekükön.
Kapoly Beatrix | Székesfehérvár
édesanya
Négy éve kezdték el gyermekeim a judot Zoli bácsival. Ez az a sport, amely értékeket képvisel, fejleszti a testet és a lelket, őrzi és folytatja az ősi hagyományokat. Gyermekeim fizikai állóképessége sokat javult, kitartásuk megmutatkozik más területeken is. Az eslő évek után megélhettük,hogy kiérdemelték szorgalukkal a judo ruhát, készülhettek az övvizsgákra. Megtanulták kordában tartani az indulataikat, de teljes bedobással küzdenek, ha versenyhelyzetbe kerülnek. Több versenyen is részt vettünk, ahol Zoli bácsi áldozatos munkája segítségével arany és ezüst érmeket hozhattunk haza. A pandémia sajnos hozott némi nehézséget, de újult erővel indulhattunk neki a 2022-es évnek.A gyereke nagyon várják hétről hétre az edzéseket, szeretnének ismét sikereket elérni.
Virág néni | Nagyberény
tanárnő, édesanya
Két fiú gyermekem 8 és 11 éves korában ismerkedett meg a judoval. Elsősorban csoportos testmozgás céljából kezdtek el foglalkozni a sporttal. Sikereik után magabiztosságot kezdtek érezni ebben a kvázi hobbijukban és a sportág közösségében. Érzéseikben erősítette őket az a kitartást növelő konzekvens támogatás, melyet edzőjüktől, Törteli Zoltántól kaptak.
Zita és Máté | Siófok
Bernát és Lipót szülei

Mentoraim és Nagyköveteink mondták

Kedves Zoltán! Nemcsak csodálatos ember vagy, hanem csoda vagy e világban... Sok sikert kívánok a munkádhoz... Minden tiszteletem a Tiéd és a munkatársaidé!
Szentpronai Lóránd
TSMP nagykövet Németország
Csodálatos, őszinte emberek között.. Maximális feltöltődéssel.. Köszönöm, hogy a részese lehetek ennek a csodás munkának!
Vörös Viki
személyi edző
Sérült gyermekeknek segíteni az egyik legszebb és legfontosabb dolog. A mozgásból élek, tudom, hogy ez mennyit jelent az ember számára.
Törteli Nadin
Táncművész 2020. az év táncművésze
Törteli Zoli, aki nem ismer lehetetlent Régi judos társ, aki nagy lelkesedéssel és szorgalommal vágott bele az utánpótlás nevelésbe a judo sportágban. 2017 ben Megkeresett, hogy én miként kezdtem el az iskolai judo oktatást. Többször találkoztunk és sok-sok órát beszéltünk a terveiről, elképzeléseiről. Mivel nagy rutinnal rendelkezem ebben a témakörben, sok jó tanáccsal tudtam ellátni. Felhívtam a figyelmét a buktatókra is, de nem lehetett eltántorítani. Későbbi 2019 ben beszámolóiból az derült ki, hogy a rengeteg befektetett energia megtérülni látszik, mivel több helyen is sikerült a tanfolyamos oktatást beindítani. Eközben kiváló kapcsolatot épített ki az önkormányzatok illetékeseivel illetve az iskolák vezetőivel is. Menet közben már 2017 től a fogyatékos sport rejtelmeivel is megismerkedett és ezen a területen komoly lépéseket sikerült tennie. Ezzel a judo hírnevét öregbíti, valamint sok gyermeknek és szüleinek szerez örömet a sportág megismertetésével. A 2020-2021 es évben a judo csoportokat a covid szétzilálta, de ebben a „csendesebb” időszakban kialakította a stabilizáló mozgás programot, ami nagy segítség az sni-s gyerekek fejlesztése területén. Többször konzultáltunk az elmúlt években és jó érzéssel tölt el, hogy egy elhivatott, kreatív sporttársnak tudok segíteni ötleteimmel, tanácsaimmal.
Pánczél Gábor | Budapest
Judo mesteredző VI. dan
Zoli bácsit 2018 őszén ismertem meg, amikor Panna lányom kitalálta, hogy kipróbálná a judot, miután látta Zoli bemutatóját. Nem tagadom, először kicsit ijesztő volt Zoli hangos és őszinte stílusa, de úgy tűnt, hogy a hozzá edzésre járó gyerekek, köztük a lányom is imádják. Szeretik humoros megnyilvánulásait, egyértelmű utasításait. A kezei alatt gyorsan fejlődnek a diákok. A nyári szünetben még edzőtábort is szervezett a gyerekeknek, ahová más sikeres cselgáncsozó sporttársait is elhívta. Lányom a rövid sportkarrierje alatt judo versenyekre is eljutott, ahol Zoli bácsi egyszerre tudta megnyugtatni az ideges versenyzőket, de ugyanakkor teljes meggyőződéssel buzdította is őket. Sajnos a COVID miatt az edzések elmaradtak, de Zolival továbbra is tartjuk a kapcsolatot. Azóta egy másik, a társadalmi problémákra érzékeny személyt is megismerhettem benne, aki a pandémia alatt több adománygyűjtésnek is szervezője, aktív résztvevője volt.
Forstner Éva
testnevelés tagozatos általános iskola igazgató helyettes, édesanya
Törteli Zolival a MEOSZ és Magyar Paralimpiai Bizottság által szervezett MERI sportágválasztó napon találkoztunk 2013-ban. A veszprémi Lovassy László Gimnáziumban szervezett programon ő a judo sportággal ismertette meg a sérült embereket. Azóta is fejleszti tudását és a hozzá forduló gyerekeket embereket megismerteti a különböző sportágakban rejlő lehetőségekkel.
Mesterházy Zsolt
Mozgássérültek Aktív Egyesülete irodavezetője, kerekesszékes kosárlabda és társastánc aktivista
Törteli Zoltánnal a kapcsolatunk, ismeretségünk több évtizedre nyúlik vissza. Kiváló judo versenyző volt, majd remek edzővé vált. Életében többször alkotott maradandót. Maximalista. A jó nem elég, szakterületén kiválóra tör. A munkát tiszteli, alázattal áll hozzá a feladatokhoz. Számára is sokat adtak a judos évek, kitartásban, tiszteletben, munkabírásban, akaratban egyaránt. Azt a sok tudást, ismeretet, amit hosszú évek alatt magáévá tett, adja tovább jó szándékkal tanítványainak. Remek érzékkel bánik a gyermekekkel, számomra bizonyos hogy nem “ csak “ fizikálisan, hanem mentálisan is nagyon sokat kapnak tőle tanítványai.
Illyés Gyula | Őrbottyán
Küzdősport Egyesület elnők, judo edző VI. dan, pszichológus, mediátor, coach, tréner, okl. rekreáció irányító, okl. sport menedzser
Törteli Zoli az a fajta segítő, aki a világ végére is elmegy, ha valakinek szüksége van rá. Nem a kifogásokat, hanem a megoldásokat keresi. Nem a jövőről beszél, hanem a jelenben munkálkodik. Divatos módszerek helyett olyan sportágat kínál, amely több, mint mozgásfejlesztés, amelyben az emberi értékek messze túlmutatnak a verseny adta lehetőségeken. Kiveszőben levő hozzáállásával, állandó jókedvével reményt ad az eltérő fejlődésű, vagy valamiért nem átlagos gyermekeknek, fiataloknak és persze családjaiknak is.
Kersák Tünde
értelmi akadályozottak és autizmus szakos gyógypedagógus
Zoli személyében egy remek pedagógust és egy csupa nagybetűs EMBERT ismertem meg. A gyerkőcök és szakma iránti elkötelezettsége példaértékű. A “Nagy mackóba” rengeteg empátia, szeretet és humor szorult. A stabilizáló programját jó szívvel ajánlom minden tanköteles gyermek számára!
Kertész Tamás | Győr
Széchenyi István Egyetem Sporttudományi Tanszék egyetemi tanársegéd
Zoli harmadik éve jár iskolánkba judo-t oktatni a gyerekeknek. Nem is annyira a sportágspecifikus képzést tartja szem előtt, hanem ami számomra nagyon szimpatikus a fegyelem, figyelem és koncentrációra fektet nagy hangsúlyt. Fontos számára, hogy az óráiról a diákok jó problémamegoldó képességgel, gondolkodó ,saját magukon segíteni tudó magatartással távozzanak. Nagyon jó szakembernek tartom, mind a saját sportágában, mind a pedagógiai hozzáállásában. Órái színesek és ötletesek, nem fél merészebb gyakorlatokat alkalmazni. Gyerekek elsajátítják az eséstechnikákat, nagy fokú erőnléti képzést kapnak, illetve a fegyelem elengedhetetlen részei az óráknak.
Kulcsár Eszter
testnevelő tanár

Kérdése van? Lépjen velem kapcsolatba!

Referenciák és városok, ahol kipróbálhatja a programjainkat

Fejlesztő testnevelésórák és sportkörök az általános iskolákban

 • István király általános iskola Székesfehérvár
 • Táncsics Általános iskola Székesfehérvár
 • Munkácsy általános iskola Székesfehérvár
 • Arany Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet Általános iskola Székesfehérvár
 • Arany Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet Szakképző Székesfehérvár
 • István király általános iskola Székesfehérvár
 • Táncsics Általános iskola Székesfehérvár
 • Munkácsy Általános iskola Székesfehérvár
 • Arany Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet Általános iskola Székesfehérvár
 • Arany Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet Szakképző Székesfehérvár
 • Radnóti Általános Iskola Mór
 • Petőfi Általános Iskola Mór
 • Gárdonyi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet Általános iskola
 • Széchenyi általánosiskola Siófok
 • Széchenyi általános iskola Tagintézménye Kiliti
 • Beszédes Általános iskola Siófok
 • István király általános iskola Székesfehérvár
 • Táncsics Általános iskola Székesfehérvár
 • Munkácsy Általános iskola Székesfehérvár
 • Arany Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet Általános iskola Székesfehérvár
 • Arany Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet Szakképző Székesfehérvár
 • Széna téri általános iskola Székesfehérvár
 • Radnóti Általános Iskola Mór
 • Zimmermann általános iskola Mór
 • Gárdonyi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet Általános iskola
 • Csókakői általános iskola
 • Csákberény általános iskola
 • Bakonycsernye általános iskola
 • Széchenyi általánosiskola Siófok
 • Széchenyi általános iskola Tagintézménye Kiliti
 • Beszédes Általános iskola Siófok
 • Kincskereső általános iskola Balatonszabadi
 • Általános iskola Balatonendréd
 • COVID stop
 • Székesfehérvár Széna téri Általános Iskola
 • Mór dr. Zimmermann Testnevelés szakos Általános iskola
 • Arany  EGYMI Speciális Iskola Székesfehérvár
 • Széna téri általános iskola Székesfehérvár
 • Arany Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet Szakképző Székesfehérvár
 • Katolikus Általános iskola Tab
 • Speciális bentlakásos Otthon Tordas

TSMP Magyarország aktuális csoportok

TSMP Európában 2022.
Tervezett országok listája

A TSMP már több Európai országban is!

Hamarosan indulnak a TSMP foglalkozások több országban is. Jelenleg zajlik az oktatójelöltek felkészítése. Az európai nagyvárosok megismerése, a helyi kapcsolatrendszer kialakítása. Az igények közös felmérése után 2023 tavaszán reményeink szerint elindulnak az instruktor képzések, majd ezt követően az első csoportok.

Kérdése van? Lépjen velem kapcsolatba!

Kapcsolat és elérhetőségek

Bármilyen kérdése vagy észrevétele felmerült keressen bizalommal és örömmel válaszolok!

A programokra szintén az alábbi elérhetőségeken keresztül tud jelentkezni.

Telefonszám

Törteli Zoltán
+36 70 451 6089

E-mail

Küldje el elérhetőségét: tortelizoltan0@gmail.com

Facebook

Facebook-on keresztül is tud üzenetet küldeni.