A Törteli Zoltán nevéhez fűződő Törteli Stabilizáló Mozgás Program 30 év judo-edzői tapasztalaton alapul. Zoltán évtizedekig foglalkozott ép és fogyatékossággal élő gyermekek edzésével. A célja azonban nem vsak az volt, hogy a sportágia alapokat átadja. Hamar felismerte, hogy a judo ennél jóval többről: stabilitásról, tartásról, erőnlétről, koncentrációról, viselkedési szabályokról szól. Ezek a sérült és az ép gyerekeknek is hasznára válnak.

A speciális nevelési igényű gyerekkel szerzett tapasztalatok kiválóan használhatók az ép sportolók edzésében is. Az SNI-s gyerekek mozdulatait, viselkedését, fejlődését megfigyelve ugyanis olyan következtetéseket lehet levonni, amelyek rávilágítanak az ép sportolók esetleges hiányosságaira, megmutatják, hogy nekik milyen területen lenne érdemes fejlődniük, legyen az fizikai vagy mentális kihívás.

A 2019-es Országos Judo Diákolimpia és Integrált Tehetségkutató Verseny keretében ép és sajátos neveléis igényű gyerekek, fiatalok is a pástra léptek és egymás mellett versenyeztek. Természetesen a szervezőgárdában Zoltán is jelen volt. Az eseményről a Fehérvár TV tudósított.